Baza de date – Structura etno-demografică a României
 
Un instrument dinamic care, pe baza recensământului din 2002, vă permite să aflați structura populației după etnie, religie, limbă maternă, grupe de vârstă și sexe a oricărei localități din România.

 
 

Coordonator de program:
Gábor Ádám

Editor:
Csata Zsombor, sociolog, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj


Date de referință:
Recensământ 2002

Sursa datelor:

Institutul Național de Statistică

Partener:
Academia Maghiară de Științe – Institutul de Cercetare a Minorităților Etnice și Naționale, Budapesta

În intenția de a facilita o mai bună înțelegere a climatului interetnic din România și de a sprijini dezvoltarea de politici adaptate necesităților minorităților, CRDE investește în dezvoltarea resurselor de documentare și cercetare privind diversitatea etnoculturală. Considerând că accesul la informațiile statistice privind prezența minorităților în diferitele regiuni ale țării este esențial pentru aceste eforturi, CRDE a dezvoltat o bază de date care să prezinte structura etno-demografică a României.

Structura Etno-Demografică a României
este un instrument dinamic, de tip bază de date, care permite a se afla pentru fiecare localitate, județ și regiune din România structura populației după:
           etnie
           religie 
           limbă maternă
           grupe de vârstă și sexe

Serviciul de căutare avansată facilitează selectarea acelor localități care corespund unei combinații a acestor criterii de căutare (de exemplu, toate localitățile în care populația de etnie roma reprezintă peste 20%, iar numărul creștinilor de rit catolic este sub 15%).

Baza de date este realizată și pusă la dispoziția dumneavoastră gratuit de Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală, pe baza datelor recensământului din 2002. Sursa informațiilor este Institutul Național de Statistică.

 Acces baza de date


© CRDE 2002
TIPĂRIRE   ÎNCHIDE