Sportinclusive
 
Proiectul își propune să sprijine profesioniști ai sportului în a promova incluziunea socială prin sport a noilor migranți, inclusiv a refugiaților.

 
  Perioada de desfășurare
decembrie 2018 – noiembrie 2020

Acoperirea geografică
Austria, Germania, Italia, România, Spania

Finanțator
Comisia Europeana prin Programul Erasmus+

Parteneri
SPORTUNION Tirol (coordonator), Austria
Red Deporte, Spania
Gruppo Sportivo Dilettantistico Esquilino, Italia
TSG Bergedorf von 1860 e. V., Germania
Fundația CRDE, România

Obiectivul general al proiectului
Proiectul își propune să sprijine profesioniști ai sportului în a promova incluziunea socială prin sport a noilor migranți, inclusiv a refugiaților.

Grupul țintă al proiectului este constituit din profesioniști ai sportului (instructori, antrenori, manageri ai cluburilor sportive etc.).

Principalele rezultate așteptate
 Primul curs online multilingv gratuit adresat profesioniștilor sportului care intenționează să promoveze incluziunea socială prin sport a noilor migranți, inclusiv a refugiaților;
 Cel puțin 4 întâlniri transnaționale de lucru;
 Cel puțin 5 evenimente de diseminare;
 Cel puțin 20 profesioniști ai sportului care testează materialul de învățare.

Activități
Cele cinci organizații partenere în proiectul Sportinclusive s-au întâlnit în Innsbruck (Austria) pentru prima întâlnire transnațională. Organizațiile partenere au folosit această întâlnire pentru a pune bazele parteneriatului și au contribuit la dezvoltarea conținutului materialului de învățare. Următorul pas va fi acela de a finaliza dezvoltarea conținutului, înainte de a doua întâlnire de proiect din Madrid (Spania), planificată pentru aprilie 2019. În timpul acesteia, organizațiile partenere se vor pregăti pentru următoarea activitate a proiectului, și anume testarea conținutului de învățare, cu ajutorul unor profesioniști din sport provenind din Austria, Spania, Italia și Germania.

 AICI Comunicat / Prima întâlnire a partenerilor, Innsbruck (Austria)


© CRDE 2002
TIPĂRIRE   ÎNCHIDE