Kitul educațional „calendar multicultural”
Calendarul multicultural este un instrument care ajută profesorii să urmărească obiective care țin de formarea de valori și atitudini prin lecții. Profesorii pot utiliza calendarele la discipline diferite, în funcție de sfera de activitate din care provine personalitatea reprezentată în calendar și în funcție de conținutul citatelor și al imaginilor selectate.
Pachetul educațional „Calendar multicultural”, realizat în cadrul proiectului Apreciază diversitatea

Pachetul educațional „Calendar multicultural” contribuie la creșterea impactului calitativ al unei campanii de promovare a diversității, adăugând o componentă de învățare acesteia. Calendarul multicultural este un instrument care ajută profesorii să urmărească obiective care țin de formarea de valori și atitudini prin lecții. Profesorii pot utiliza calendarele la discipline diferite, în funcție de sfera de activitate din care provine personalitatea reprezentată în calendar și în funcție de conținutul citatelor și al imaginilor selectate. Pentru a veni în sprijinul profesorilor și mai mult, a fost editat un ghid metodologic.
Atât calendarul, cât și ghidul promovază următoarele idei: adaptarea predării pentru a face față diversității elevilor, evidențierea valorilor și atitudinilor care pot fi formate printr-o lecție la o anumită disciplină, sensibilizarea pentru considerarea diversității ca o resursă naturală a unei comunități.

 Ghidul "Diversifică-ți predarea - Calendar multicultural" (pdf)
 Ianuarie
 Februarie
 Martie
 Aprilie
 Mai
 Iunie
 Iulie
 August
 Septembrie
 Octombrie
 Noiembrie
 Decembrie

© CRDE 2002
TIPĂRIRE   ÎNCHIDE