CAUTĂ:
 
 ŞTIRI
 Europa afirmă că romii sînt discriminați, măsurile întîrzie
  Situația rromilor în țările Uniunii Europene rămîne o problemă ce încă își așteaptă rezolvarea. Instituțiile europene se mișcă greu, deși luări de poziție s-au înregistrat la toate nivelurile.
 Gheorghe Sarău: „Se așteaptă prea mult de la educație”
  „Părintele” învățămîntului pentru rromi din România, Gheorghe Sarău crede că e nevoie de asigurarea unui minim al nivelului de trai și că educația nu este suficientă pentru a schimba situația precară din multe comunități de rromi. Un interviu publicat de revista studențească Infocampus.ro.
 A apărut "Istoria minorităților naționale din România"
  Lucrarea a fost editată de Project on Ethnic Relations (PER) la Editura Didactică și Pedagogică.
 
   

Publicația "Buna guvernare în comunități multietnice"
 

Publicația Buna guvernare în comunități multietnice: condiții, instrumente, bune practici, modalități de a realiza si măsura buna guvernare la nivel local este un instrument ce dorește să promoveze o înțelegere comună a conceptului de bună guvernare, precum și un ghid de aplicare a bunei guvernări la nivel local.

Prezenta publicație este rezultatul unei conferințe regionale intitulate Bună guvernare în comunități multietnice organizată la Cluj în perioada 9–10 martie 2006, care a urmărit împărtășirea experiențelor din regiune dar și identificarea unor standarde și principii comune pentru buna guvernare la nivel local.

*Buna guvernare în comunități multietnice: condiții, instrumente, bune practici, modalități de a realiza si măsura buna guvernare la nivel local, editori: Monica Călușer și Mariana Sălăgean. Publicație comună a CRDE și a Fundației King Baudouin, Belgia. 2007, 70 p., ISBN - 13: 978-90-5130-501-1.

 Sumar, cuprins,  prefață (în limba engleză)
 Buna guvernare - conceptul (în limba engleză)
 Premisele bunei guvernări (în  limba engleză)
 Modele de bună guvernare în comunități multietnice (în limba engleză)
 Ghid  de implementare a bunei guvernări în comunități multietnice pentru administrația publică locală (în limba engleză)
 

 
   
    
© 2002 CRDE
ACTUALIZAT: 17-12-2018