CAUTĂ:
 
 Despre noi
Prezentare
Consiliul de Administrație
Comitetul Consultativ Internațional
Personalul CRDE
Organizații partenere
Finanțatori
Rapoarte de activitate
 

Prezentare
 
Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală este una dintre organizațiile succesoare ale Filialei Cluj a Fundației pentru o Societate Deschisă, activitatea sa având la bază peste nouă ani de experiență în administrarea de programe interetnice.

Misiunea Centrului de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală este de a contribui la construcția democratică din România prin ameliorarea climatului interetnic și promovarea principiilor echității etnoculturale. Activitatea Centrului este relevantă pentru eforturile României de a se alinia valorilor europene, în special în contextul procesului de extindere a Uniunii Europene.

Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală administrează un număr considerabil de programe în domeniul relațiilor interetnice, derulând sau sprijinind proiecte care vizează diferitele aspecte ale acomodării diversității etnoculturale: cercetări privind istoria comună, schimburi culturale, baze de date socio-demografice, relații interetnice la nivel comunitar, buna guvernare a comunităților multietnice, publicații.

Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală este membru al Soros Open Network (SON), Consortium on Minority Resources (COMIR) și Donors’ Forum, România.
 
    
© 2002 CRDE
ACTUALIZAT: 07-11-2010