CAUTĂ:
 
 ŞTIRI
 Europa afirmă că romii sînt discriminați, măsurile întîrzie
  Situația rromilor în țările Uniunii Europene rămîne o problemă ce încă își așteaptă rezolvarea. Instituțiile europene se mișcă greu, deși luări de poziție s-au înregistrat la toate nivelurile.
 Gheorghe Sarău: „Se așteaptă prea mult de la educație”
  „Părintele” învățămîntului pentru rromi din România, Gheorghe Sarău crede că e nevoie de asigurarea unui minim al nivelului de trai și că educația nu este suficientă pentru a schimba situația precară din multe comunități de rromi. Un interviu publicat de revista studențească Infocampus.ro.
 A apărut "Istoria minorităților naționale din România"
  Lucrarea a fost editată de Project on Ethnic Relations (PER) la Editura Didactică și Pedagogică.
 
   

Raportul „Necunoscuții de lângă noi rezidenți, refugiați, solicitanți de azil, migranți ilegali în România”.
 

CRDE a lansat raportul „Necunoscuții de lângă noi rezidenți, refugiați, solicitanți de azil, migranți ilegali în România”.

Raportul pune în discuție situația imigranților din România, încercând să ofere răspunsuri la următoarele întrebări: Cine sunt aceștia? Contribuie ei în vreun fel la bunăstarea generală? Cum le sunt respectate drepturile și ce fel de politici ar trebui să promoveze statul român pentru mai buna lor acomodare? Cum contribuie ei la redefinirea identității de român în contextul extinderii Uniunii Europene și implicit al schimbării noțiunilor de cetățenie, suveranitate etc.?
Una din concluziile raportului este aceea că participarea imigranților la procesul de dezvoltare socială și culturală este destul de redus, cel mai vizibil impact fiind în plan economic. Acesta este și motivul pentru care imigranții sunt puțin prezenți în discursul public, iar atunci când sunt menționați, imaginea conturată este una mai degrabă negativă.

Raportul „Necunoscuții de lângă noi rezidenți, refugiați, solicitanți de azil, migranți ilegali în România”.

 
   
    
© 2002 CRDE
ACTUALIZAT: 07-11-2010