CAUTĂ:
 
 PROGRAMELE CRDE
Inițiative de bună guvernare în comunități multietnice
Dezvoltare comunitară în comunități multietnice
Cercetare și documentare privind minoritățile etnice
Educație multiculturală
Integrare europeană
Promovarea dialogului interetnic
Burse de studiu, practică profesională
Promovarea incluziunii sociale
Achiziții publice
 
Europa Centrală în perspectivă comparată – Parteneriatul pentru educație globală

Programul a urmărit familiarizarea a 22 de studenți americani de la Hobart and William Smith Colleges și Union College, Geneva, New York, cu realitățile Europei Centrale prin intermediul unei serii de cursuri desfășurate pe perioada unui semestru în Germania, România și Ungaria.

De la evenimentele dramatice din 1989, țările Central Europene au experimentat promovarea guvernării democratice și a tranziției la economia de piață.
Totodată, guvernele din Europa post-comunistă s-au confruntat cu diversitatea etnică și implicațiile unei societăți multietnice. Această realitate complexă a constituit subiectul a trei cursuri desfășurate la Universitatea din Tüebingen și Universitatea Tehnică din Chemnitz, Germania, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj, România, Universitatea Central Europeană (CEU), Budapesta, Ungaria.

În Cluj studenții s-au aflat în perioada 9 octombrie - 5 noiembrie și au desfășurat cursuri sub îndrumarea profesorilor Irina Kantor, Levente Salat și Zoltán Szász de la Facultatea de Științe Politice și Ovidiu Pecican de la Facultatea de Studii Europene.

Din anul 2003, CRDE acordă două burse în cadrul aceluiași program pentru studenții de la Facultatea de Științe Politice și Administrative. 


 
 

Coordonator de proiect:
Monica Călușer

Perioada de desfășurare:
octombrie - noiembrie 2002-2008

Acoperirea geografică:
Germania, România, Ungaria, SUA

Parteneri:

Hobart and William Smith Colleges, Geneva, New York, SUA
Union College, Geneva, New York, SUA

 

 
   
    
© 2002 CRDE
ACTUALIZAT: 07-11-2010