CAUTĂ:
 
 PROGRAMELE CRDE
Inițiative de bună guvernare în comunități multietnice
Dezvoltare comunitară în comunități multietnice
Cercetare și documentare privind minoritățile etnice
Educație multiculturală
Integrare europeană
Promovarea dialogului interetnic
Burse de studiu, practică profesională
Promovarea incluziunii sociale
Achiziții publice
 
Formare pentru profesori de limba și literatura română care își desfășoară activitatea în instituțiile de învățământ cu predare în limba minorităților naționale
În cadrul acestui proiect s-au derulat activități de formare pentru acei profesori de limba și literatura română care predau în școli unde învățământul se desfășoară într-una din limbile minorităților naționale.

CRDE, în completarea programului de realizare a  manualelor specifice de limba și literatura română pentru minorități și programul de editare a volumelor de didactică a limbii române pentru minorități, și-a propus să deruleze activități de formare pentru acei profesori de limba și literatura română care predau în școli unde învățământul se desfășoară într-una din limbile minorităților naționale.

Astfel, în colaborare cu Centrul Educațional Soros Miercurea Ciuc, a fost organizat un prim seminar metodologic cu titlul Predarea limbii și literaturii române în instituțiile de învățământ preuniversitar cu predare în limba maghiară din județele Harghita și Covasna. Manifestarea a avut loc în perioada 9-12 iulie 2001, la Miercurea Ciuc.

În cursul anului 2002 au fost planificate alte trei astfel de seminarii, cu extinderea cadrului și pentru profesori care își desfășoară activitatea în instituții de învățământ cu predare în limba germană, ucraineană, sârbă și slovacă.
 
 

Coordonator de program:
Gábor Ádám

Perioada de desfășurare:
2001-2002

Acoperirea geaografică:
jud. Harghita și Covasna

Partener:
Centrul Educațional Soros, Miercurea Ciuc

 

 
   
    
© 2002 CRDE
ACTUALIZAT: 07-11-2010